0 Kč

Pár podrobných metod jak dostat vodu z ucha

Důvod, že tato voda nevyteče sama o sobě (i když je to kapalina), je, že vzhledem ke všem málo věcí v uchu, jsou tam také malé chloupky a ušní nečistoty. Existuje několik metod, které můžete udělat.

Než navštívíte lékaře, tak si vyzkoušejte několik způsobů doma. Pokud máte přetrvávající bolesti a nepříjemný pocit, měli byste raději navštívit  vašeho praktického lékaře. Pokud máte bolesti, pak budete mít nejspíše zánět v uchu a toto potřebuje odborníka.

Použití alkoholu nebo octa

Připravte líh a ocet a namíchejte je dohromady v malé sklenici vody. V poměru - 50% alkoholu a 50% ocet. Pomocí kapátka si nakapejte pár kapek do ucha a naklonte hlavu pryč. Možná se divíte, proč to funguje. 

Ocet, kvůli tomu, že je vysoce kyselý, rozloží ušní maz, který blokuje vypouštění vody ven z ucha. Alkohol na druhé straně, se mísí s vodou a suší mnohem rychleji. Také kombinace alkoholu a octa drží infekce a zánět na uzdě.

Pozor ale - nedělejte tuto léčbu, pokud máte propíchnutý ušní bubínek.

Způsob vakuum

Tato metoda je také velmi jednoduchá. Zakloňte hlavu směrem k postiženému uchu, směrem dolů. Položte dlaň na ucho (podobně jako když spíte na dlani) a tlačte dlaň nahoru a dolů a snažte se vytvořit vakuum.

Volitelně můžete udělat totéž, ale jen s prstem. Opět platí, že když budete dělat tuto léčbu, vždy nakloňte hlavu směrem k postiženému uchu. Pokud to uděláte opačně, riskujete vodu ještě hlouběji ve zvukovodu a způsobíte si více škody.

Použití fénu

Pro tento způsob budete potřebovat fén. Zapněte fén a umístěte ho zhruba na krok od svého postiženého ucha. Sušička nemusí pracovat na plný výkon. Pusťe jej na nejnižší hodnotu, to je víc než dost. Je potřeba, aby se horký vzduch dostal do ucha, tak, aby se voda začala odpařovat.

Pozor: nedávejte fén příliš blízko nebo moc horký. To může způsobit pálení, a můžete si ublížit ve vašem vnitřním uchu (je mnohem citlivější než vaše kůže nebo vlasy).

Ušní kapky

To je dost jednoduché, koupíte kapky v lékárně a striktně se držíte popsaného postupu.

Naklánění hlavy

To je další klasická metoda. Zakloňte hlavu směrem k postiženému uchu a začněte třepat hlavou nahoru a dolů. Tato metoda je často doprovázena radou skákat na jedné noze. Můžete to zkusit taky, ale to není tak nutné, jak jednoduše pohybem ucho a naklánění hlavy na stranu postiženého ucha.

Spaní na postižené straně

Je dobré si večer lehnout na stranu, ze které nejsme schopni dostat vodu.

Zůstaňte takhle několik minut. Pěkně s hlavou na polštáři. Pokud k události došlo ve večerních hodinách a potřebujete odpočinout, můžete jít do postele. Samozřejmě, nemůžete ovládat svou pozici, zatímco spíte, ale jak se budete pohybovat ve spánku, kousek po kousku, bude se voda rovněž pohybovat a nakonec se sama pravděpodobně vysuší..

Metoda žvýkání

Je divné, že žvýkání může být velmi užitečné při čištění vody z ucha. Historicky, vnitřní ucho a všechny jeho mechanismu byli kdysi částí dolní čelisti. Evolucí zvířat a primátů se stalo, že vnitřní ucho a jeho malé struktury kostí, se pomalu dostávaly směrem k lebce, a začaly tvořit ucho. Takže nyní můžete pochopit, proč, když se pokusíte žvýkat, to bude trochu aktivovat vnitřní ucho. Kdy jste skončil své jídlo, může vás překvapit fakt, že potíž s vodou sám od sebe zmizel.

Lze žvýkat žvýkačku. Přitom, můžete také naklonit hlavu směrem k postiženému uchu, a pak rychle nakloňte ji naopak. Ne příliš prudce, aby jste si ještě k tomu nehnuli s krkem. Nepotřebujete žádné další zranění.

Zívání je také užitečné, téměř ze stejných důvodů. Aktivuje vnitřní ucho a jeho strukturu, a vy můžete dokonce slyšet silněji zvuk.

Metoda NOS

Zavřete ústa a zhluboka se nadechněte, ale než se vydechnete, ucpěte nos prsty zmáčknutím. Potom zkuste vytlačte vzduch z uší. Nezavírejte nosní dírky příliš pevně.

Horká pára

Potřebujete horkou kouřící vodu v misce a ručník. Zakryjte si hlavu hadříkem (ujistěte se, že je to dost velký a nevidíte žádné otvory, když si zakryjete hlavu). Nyní se nakloňte nad párou. Vzhledem k tomu, že teplo pomáhá k uvolnění Eustachovy trubice, byste během příštích 10 minut měli cítit přebytečnou vodu prosakovat přes ni. Pokud to nefunguje během deseti minut, můžete zůstat déle, ale obecně, tato metoda pomáhá ve většině případů.

Pokud žádný z výše uvedených nepomáhá, určitě musíte navštívit lékaře. Vše nasvědčuje tomu, že potřebujete odbornou pomoc.

jak dostat vodu z ucha

Pole s hvězdičkou * jsou povinná.

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Díky

    18. 6. 2022 21:39:59 | Metoděj

    Fakt to funguje začal jsem mlátit s poztiženým uchem o postel a voda vytekla.

    Odpovědět

  • Děkuji

    25. 6. 2020 17:42:06 | Robert

    Děkuju :) mám s tím problém 3 dny a podtlak v uchu mě nenapadl :)
    Stránky jako žena.aktualne musí mít redaktorky absolutne vypatlany.. když tam chtějí poradit co dělat, a píší jen o možných následcích ...

    Odpovědět

  • Voda v uchu

    27. 5. 2018 8:33:44 | Tomas

    Dobry den vcera sem plaval na bazene pod vodou. A mam vodu v uchu ale uz nevím si rady zkousel sem lezet na to ucho hybal hlavou a ani nepomohlo mohly by jstemi poradit neco ?

    Odpovědět

Služby

Služby

Salon Nefertiti není jen kadeřnictví, ale i manikúra, pedikúra. Pro ženy, muže i děti. 

péče o vlasy

Kadeřnictví

Nabízíme nové trendy střihů, jak pánských, dámských tak i dětských a samozřejmě také barvení, přelivy, melíry, trvalé ondulace, svatební a společenské účesy.

péče o nehty na rukou

Manikúra

Čisté a upravené ruce jsou součástí estetického vzhledu nejen u žen, ale také u mužů a dětí. Pokud nemáte od přírody nehty bez chybičky, je na čase s tím začít něco dělat.

péče o nohy

Pedikúra

Aby se Vaše nohy cítily jako v  bavlnce. Pedikérku by měl navštívit každý, komu záleží na vzhledu a zdraví svých chodidel

Hýčkejte se

Parafínové zábaly

Pro ruce i nohy. Teplý parafín příjemně prokrví, prohřeje kůži, svaly i klouby. Po parafínu budou vaše ruce krásně jemné , vyživené a hydratované.

nefertiti_kupon_kadernictvi.jpg

Kupóny

Nechcete službu pro sebe a přesto byste náš salon využili jako dárek? Darujte krásné kupóny v lesku.

Výročí

Osobní kupón

Pokud chcete na kupón vlastní fotku a text, není problém. Vše je již v ceně kupónu.

Umíme kadeřnictví, pedikúru, manikúru, to je samozřejmost, ale nabízíme další přidané hodnoty. 

Taxi pro seniory proplatíme

Senior taxi

Senioři, nemusíte k nám pěšky, nemusíte autobusem, pohodlně si zavolejte senior taxi a my vám jej po předložení účtenky proplatíme. I cestu zpět pochopitelně.

pejskům vstup povolen

Pejsci k nám mohou

Jdete kolem a máte sebou pejska, nebojte se vstoupit. Máme taky pejska a pejsci jsou s páníčky i bez :) vítáni.

platba kartami

Platba kartou

Víte že ani u nás již nemusíte nosit hotovost? Moderní je platba kartou a my chceme být moderní a stále mladí jako naši zákazníci.

Články, návody, tipy

Archív