0 Kč

Máte málo spánku a sexu? Bojte se prostaty.

Zatímco pravidelný sex alespoň pětkrát týdně sníží riziko rakoviny prostaty na polovinu, vědci z Harvardovy univerzity přišli na to, že muži trpící chronickým nedostatkem spánku jsou ohroženi rakovinou prostaty o 75 procent více než ti, kteří spí plnohodnotně každou noc.

Prevencí rozvoje nádorového onemocnění předstojné žlázy je podle všeho hormon spánku melatonin. Muži mající dostatek tohoto hormonu v těle jsou ohroženi rakovinou prostaty o 75 procent méně.

Melatonin se tvoří především během tmavých částí dne, ovládá spánkový cyklus a tzv. cirkadiánní rytmy. Slouží jako hybná síla vnitřních biologických hodin.

"Nedostatek spánku a další faktory mohou ovlivnit množstvím melatoninu a jeho sekreci v těle nebo tuto sekreci zablokovat úplně. Zdravotní problémy související s nízkou hladinou melatoninu, narušeným spánkem a narušením cirkadiánního rytmu jsou široké, mezi riziky je také hrozba rakoviny, "uvedla doktorka Sarah Marktová z Harvardovy univerzity.

Její tým při dlouhodobém sledování tisícovky mužů zjistil, že ti, kteří nespí pravidelně a mají nízkou hladinu melatoninu v těle, jsou ohroženi rakovinou prostaty o 75 procent více než muži spící každou noc pořádně a mající melatoninu v těle dostatek.

V jiné studii pak vědci z Harvardovy univerzity zjistili, že také pravidelná ejakulace snižuje riziko rakoviny prostaty. Muži mající orgasmus a ejakulace pětkrát týdně jsou ohroženi o padesát procent méně než ti, kteří mají totéž jen dvakrát do měsíce či méně.

Převzato: http://adam.cas.sk/clanky/16986/mate-malo-sexu-a-spanku-skoncite-s-rakovinou-prostaty.html

spánek, sex, prostata

Pole s hvězdičkou * jsou povinná.

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Projevy rakoviny prostaty a kde se leci

    22. 5. 2019 13:52:19 | Maky

    Karcinom se dlouhou dobu neprojevuje a muze obvykle nenapadne hledat pomoc, az kdyz je pozde a prostata boli, moc unika.. Proto je nutne jit na preventivku. Zde se doctete, jak se rakovina prostaty leci, jak se projevuje a kam presne s ni lze v CR zajit /vysetreni i nasledna operace ci jina terapie/.. https://www.vimax.cz/rakovina-prostaty/

    Odpovědět

  • LEKY NA PROSTATU

    25. 1. 2018 10:04:05 | Adam

    To je samozrejme trosku prehnane, ale ano, unava a vycerpani vubec prostate ani jinym organum neprospiva.. Sdilim clanek o lecich na prostatu, se kterymi se v CR nejcasteji setkate.. Jake maji negativni ucinky? https://www.erekce.cz/leky-na-prostatu/

    Odpovědět | Skrýt odpovědi

    • Re: LEKY NA PROSTATU

      24. 5. 2018 10:26:38 | Adam

      Pokud se nekdo zajima o priciny rakoviny prostaty a hlavne jak se k ni dostanete, vse jsem sepsal zde -- https://www.erekce.cz/rakovina-prostaty/

      Odpovědět

Služby

Služby

Salon Nefertiti není jen kadeřnictví, ale i manikúra, pedikúra. Pro ženy, muže i děti. 

péče o vlasy

Kadeřnictví

Nabízíme nové trendy střihů, jak pánských, dámských tak i dětských a samozřejmě také barvení, přelivy, melíry, trvalé ondulace, svatební a společenské účesy.

péče o nehty na rukou

Manikúra

Čisté a upravené ruce jsou součástí estetického vzhledu nejen u žen, ale také u mužů a dětí. Pokud nemáte od přírody nehty bez chybičky, je na čase s tím začít něco dělat.

péče o nohy

Pedikúra

Aby se Vaše nohy cítily jako v  bavlnce. Pedikérku by měl navštívit každý, komu záleží na vzhledu a zdraví svých chodidel

Hýčkejte se

Parafínové zábaly

Pro ruce i nohy. Teplý parafín příjemně prokrví, prohřeje kůži, svaly i klouby. Po parafínu budou vaše ruce krásně jemné , vyživené a hydratované.

nefertiti_kupon_kadernictvi.jpg

Kupóny

Nechcete službu pro sebe a přesto byste náš salon využili jako dárek? Darujte krásné kupóny v lesku.

Výročí

Osobní kupón

Pokud chcete na kupón vlastní fotku a text, není problém. Vše je již v ceně kupónu.

Umíme kadeřnictví, pedikúru, manikúru, to je samozřejmost, ale nabízíme další přidané hodnoty. 

Taxi pro seniory proplatíme

Senior taxi

Senioři, nemusíte k nám pěšky, nemusíte autobusem, pohodlně si zavolejte senior taxi a my vám jej po předložení účtenky proplatíme. I cestu zpět pochopitelně.

pejskům vstup povolen

Pejsci k nám mohou

Jdete kolem a máte sebou pejska, nebojte se vstoupit. Máme taky pejska a pejsci jsou s páníčky i bez :) vítáni.

platba kartami

Platba kartou

Víte že ani u nás již nemusíte nosit hotovost? Moderní je platba kartou a my chceme být moderní a stále mladí jako naši zákazníci.

Články, návody, tipy

Archív