Vídeňský bramborový salát
Ne každý si dává klasický bramborový salát. Kdo má rád změnu a rád třeba i teplý bramborový salát, pak může volit tento Vídeňský. Recept nám zaslala češka žijící ve Vídni a dokonce pocházející z Tišnova. Sleduje naše počínání a až přijede za rodinou, ráda se k nám podívá. Moc se těšíme.
1,5 – 2 kg brambor
cibule
ocet
1-2 polévkové lžíce hořčice
vývar (hovězí nebo zeleninový)
4 uvařená vejce
sůl, pepř
Uvaříme brambory a za tepla je oloupeme, necháme vychladnout na pokojovou teplotu
Zálivka: 3 dcl vody, hořčice, ocet, sůl, vývar a přivedeme k varu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a povaříme. Zalít olejem, pepř a nechat vychladnout.
Brambory a vejce nakrájet na kolečka a dát do teplé mísy, zalít zálivkou.
Tento salát se podává teplý. A pusťte si k večeři Mozarta. Dobrou chuť.
Přidat komentář
Přehled komentářů
-
Napište první komentář!