Vložení zboží do košíku
Vložení produktu do košíku selhalo
Salon Nefertiti není jen kadeřnictví, ale i manikúra, pedikúra. Pro ženy, muže i děti.
Nabízíme nové trendy střihů, jak pánských, dámských tak i dětských a samozřejmě také barvení, přelivy, melíry, trvalé ondulace, svatební a společenské účesy.
Umíme kadeřnictví, pedikúru, manikúru, to je samozřejmost, ale nabízíme další přidané hodnoty.
Senioři, nemusíte k nám pěšky, nemusíte autobusem, pohodlně si zavolejte senior taxi a my vám jej po předložení účtenky proplatíme. I cestu zpět pochopitelně.
Jdete kolem a máte sebou pejska, nebojte se vstoupit. Máme taky pejska a pejsci jsou s páníčky i bez :) vítáni.
Víte že ani u nás již nemusíte nosit hotovost? Moderní je platba kartou a my chceme být moderní a stále mladí jako naši zákazníci.
02 Zář 2024
Zamyšlení nad tím, proč si máme mýt ruce
05 Dub 2024
Jaro je tady a s ním i jarní péče o vlasy
31 Kvě 2023
Nohy si musíme hýčkat
Fazole organismus také omlazuje
Fazole má vysoký obsah kyseliny nukleové, která vydatně pomáhá buňkám při regeneraci a v konečném důsledku organismus omlazuje.
Původní domovinou fazole je Mexiko; odsud se fazole díky své nenáročnosti rozšířila do celého světa, přizpůsobovala se různým klimatickým podmínkám. Vznikla tak celá řada kultivarů - od malých lahůdkových lusků až po dužnaté boby a velké lusky.
Fazole obsahuje značné množství železa, vápníku, draslíku, vitamínu C a různých vitamínů skupiny B. Díky vysokému obsahu vlákniny povzbuzuje střevní činnost, upravuje trávení a váže toxické látky a tuky. Fazole také obsahuje množství stopových prvků: mangan (důležitý pro zdravý růst vlasů), molybden (ovlivňující látkovou přeměnu) a další.
Regenerující, léčivý význam fazolí pro lidský organismus je dán vysokým obsahem nukleových kyselin a bílkovin. (Konzumace černé a hnědé fazole pomáhá při problémech s ledvinami a močovým měchýřem; zelené fazolky pomáhá při onemocněních jater.)
Pozor!
U lidí, kteří mají nedostatek enzymů na štěpení tzv. alfa-galaktosidů, může fazole vyvolávat nadýmání a průjem. Způsobují to nestrávené zbytky cukrů, které se stávají živnou půdou pro plynotvorné bakterie ve spodní části střev. Zároveň však platí, že čím častěji člověk fazole konzumuje, tím lépe jeho organismus zpracovává všechny její složky (v organismu totiž dochází k procesu desenzibilizace). Ale zase, chceme-li odstranit možnost nadýmání, můžeme snížit účinnost klíčením, máčením, tepelným zpracováním.
Tip:
- Fazole je doporučovanou potravinou při redukčních dietách: působí močopudně, posiluje srdce a krevní oběh.
- Čerstvost mladé, zelené fazolky se dá zjistit prolomením (pokud zapraskat, je čerstvá).
- Dlouhým skladováním fazole ztrácí vitamíny a vyžaduje delší dobu vaření.