0 Kč

Domácí odstranění bradavic "česnekem" za bratru 22 dní ;-)

Převzatý článek - http://www.mimibazar.cz/tisk_navodu.php?id=13901 - 

Na přání vkládám návod, jak jsme zatočili s hnusnou bradavicí z úvodní fotky bez zásahu lékaře. Mateřský plurál je tam cíleně, makaly jsme na tom obě ;-) Pro dokreslení velikosti bradavice dodávám, že noha je velikosti 35 :-)) Kouzlem je česnek na plátky, naložený 5 dní v obyčejném (nijak neředěném) octu venkovně + hlíva vnitřně. !!!Celou dobu je nutné dodržovat hygienu, umývat si ruce, nerýpat to do krve (viry bradavic jsou proklatě virulentní!!!), dezinfikovat - aspoň pořádně mýdlem - nůžky a všechny nástroje a prát ponožky celé rodině minimálně na 60st!!!

bradavice 

Původní stav k 6.2. 2014, kdy mi ji dcera ukázala :-( Nejprve jsme zkoušely na doporučení babičky máčení v odvaru z ovesné slámy, což ovšem nemělo téměř žádný účinek, kromě drobného "snížení" bradavice stříháním při rozmočení. Zato se bradavice moc pěkně rozlezla plošně a na celé plosce nohy se objevily četné malinké bublinky jako zárodky dalších bradavic, velikosti ani ne malé špendlíkové hlavičky (některé jsou vidět jako žluto-oranžové bublinky na dalších fotkách).

bradavice

Stav k 19.2., kdy jsme se na slámu vykašlaly, nasadily jsme česnek naložený v octu a o pár dní později i tablety hlívy ústřičné (z Walmarku nějaké vánoční balení hlívy s echinaceou a rakytníkem 150 tablet 355kč, bere se jedna denně). Každý večer jsem na bradavici přiložila 2 plátky česneku vedle sebe (bradavice byla opravdu velká), pevně přilepila flastrem bez polštářku a zajistila ponožkou. Ráno jsme česnek oddělaly, nohu umyly a ostříhaly z bradavice rozrušenou kůži (jen z bradavice, v okolí bude kůže taky bílá - narušená, tu se pokuste zachovat. Je možné okolí bradavice pod česnekem chránit promazáním krémem nebo vazelínou, ale bacha, by vám pak zase na to lepil flastr). Přes den jsme bradavici nechaly "navolno" ;-) Pokud bude česnek v průběhu léčby docházet, klidně do skleničky nahažte další, dělala jsem to také tak, i když pak nebyl naložený 5 dní, ale třeba jen 24h ;-)

bradavice

26.2. už byla kůže narušená natolik, že bylo možné stříhat razantněji, pak už byly vidět výsledky ze dne na den. Bradavice se odhojovala od spodu, takže vše z hloubky lezlo nahoru, a ač to bylo na povrchu slušně rozdrbané, chůze a balet na postižené nožce bolela stále méně, protože kořeny už tolik netlačily do hloubky..

bradavice

27.2. jsme se dostříhaly k zčernalým částem odumírající bradavice...

bradavice

28.2. už byla černá skoro celá...

bradavice

2.3. sestříhána do plochy - už nečouhala nahoru téměř vůbec...

bradavice

a 3.3. jsme většinu černého vystříhaly až "do masa" (nebylo to bolestivé, byla pod tím jemná kůžička, neukápla za celou dobu ani kapka krve ;-) ). Pak už jsem česnek nedávala.

bradavice

Do 6.3. jsme vystříhaly úplně všechny černé zbytečky - okraje, objevil se houževnatý strup...

bradavice

9.3. ... Stroupek jsem jen promazávala vazelínou.

bradavice

11.3. ...

bradavice

Do 13.3. stroupek téměř 100% slezl. Místo je stále růžovější než okolí, ale žádné stopy po odporné bradavici už vidět nejsou. Kolem toho 6.3. začaly jít jednoduše nehtem vyloupnout i ty po celé plosce rozlezlé "bublinky" - zárodky dalších bradavic. Jednoduchým škrábnutím se vyloupla prťavá kulička, dírka po ní do dvou dnů zarostla. Hlívu dáváme stále dál, ještě tak 6 týdnů minimálně.

Opatrně si dovoluji doufat ;-) Další případné dotazy písněte do komentů, budu se snažit průběžně odpovídat ;-) Hodně štěstí při likvidaci!

bradavice  

Přidávám fotečku z dneška (8.4.), tedy necelé 4 týdny po akci ;-)

bradavice

Moc děkujeme autorce za skvěle zdokumentovanou léčbu.

 

 

Služby

Služby

Salon Nefertiti není jen kadeřnictví, ale i manikúra, pedikúra. Pro ženy, muže i děti. 

péče o vlasy

Kadeřnictví

Nabízíme nové trendy střihů, jak pánských, dámských tak i dětských a samozřejmě také barvení, přelivy, melíry, trvalé ondulace, svatební a společenské účesy.

péče o nehty na rukou

Manikúra

Čisté a upravené ruce jsou součástí estetického vzhledu nejen u žen, ale také u mužů a dětí. Pokud nemáte od přírody nehty bez chybičky, je na čase s tím začít něco dělat.

péče o nohy

Pedikúra

Aby se Vaše nohy cítily jako v  bavlnce. Pedikérku by měl navštívit každý, komu záleží na vzhledu a zdraví svých chodidel

Hýčkejte se

Parafínové zábaly

Pro ruce i nohy. Teplý parafín příjemně prokrví, prohřeje kůži, svaly i klouby. Po parafínu budou vaše ruce krásně jemné , vyživené a hydratované.

nefertiti_kupon_kadernictvi.jpg

Kupóny

Nechcete službu pro sebe a přesto byste náš salon využili jako dárek? Darujte krásné kupóny v lesku.

Výročí

Osobní kupón

Pokud chcete na kupón vlastní fotku a text, není problém. Vše je již v ceně kupónu.

Umíme kadeřnictví, pedikúru, manikúru, to je samozřejmost, ale nabízíme další přidané hodnoty. 

Taxi pro seniory proplatíme

Senior taxi

Senioři, nemusíte k nám pěšky, nemusíte autobusem, pohodlně si zavolejte senior taxi a my vám jej po předložení účtenky proplatíme. I cestu zpět pochopitelně.

pejskům vstup povolen

Pejsci k nám mohou

Jdete kolem a máte sebou pejska, nebojte se vstoupit. Máme taky pejska a pejsci jsou s páníčky i bez :) vítáni.

platba kartami

Platba kartou

Víte že ani u nás již nemusíte nosit hotovost? Moderní je platba kartou a my chceme být moderní a stále mladí jako naši zákazníci.

Články, návody, tipy

Archív