0 Kč

Trpíte poruchami spánku?

Přinášíme návod, jak se naučit usnout během chvilky POMOCÍ DÝCHÁNÍ

Spánek je pro lidské tělo důležitý, dodává mu energii a sílu na další den. Ne všichni však usnou ve chvíli, kdy se dotknout hlavou polštáře. Stále více a více lidí trápí poruchy spánku. Samozřejmě, každého z nás čas od času prostě postihne nespavost, kdy sebou v posteli házíme dvě hodiny poté, co jsme si šli lehnout. Tento jev však může být způsobený běžnými problémy, stresem, starostmi a podobně. Někteří lidé však mají s usínáním a celkově se spánkem větší a pravidelnější problém.

Reálné tipy

Máte-li problémy se spánkem a usínáním, často hledáte rady a metody, jak si ke spánku dopomoci. Teplé mléko, větraná místnost, nesledovat před usnutím televizi, nestresovat se, chodit spát ve stejný čas, nemít plný žaludek. Jsou to skvělé rady, ale všechny tipy jste vyzkoušeli a stále nic? Často koukáte do stropu, hodiny pomalu tikají a vy víte, že usnete nad ránem, probudí vás budík, budete v práci nevrlí, nevyspaní a bez energie. Mnozí před spaním přemýšlejí a nedají mozku ani na vteřinu odpočinout. A slyšeli jste již o dýchacím triku „4-7-8“?

O co vlastně jde?

Jde o techniku, kterou vymyslel Dr. Andrew Weil. Jedná se o wellness poradce, který studoval Harvard a zabývá se tím, jak může pomoci dýchání a meditace k neutralizaci stresu. Na co tento doktor přišel? Stačí správně dýchat. Říkáte si, že to přece děláte, ale vůbec vám to nepomáhá? V tomto dýchání je totiž systém. Dýchejte nosem a to po dobu 4 sekund. Poté zadržte dech a to na dobu 7 sekund. Následně vydechujte ústy a to po dobu 8 sekund. Tato metoda pomáhá zpomalit srdeční tep, z mozku pomáhá uvolnit chemikálie, které nás uklidňují.

Zní to možná až příliš jednoduše a optimisticky. K této metodě mnoho lidí přistupuje skepticky. Nicméně není co ztratit, u mnoha lidí tato metoda funguje. Spánek se u nich často dostavil ještě předtím, než dokončili čtvrté opakování. Tedy usnuli i za méně, než jednu jedinou minutu.

Nejen před spaním

Tato „dýchací metoda“ nemusí být využívána jen před spaním, k povzbuzení usínání. Můžete jí využít i při nervozitě či ve stresu. Jsme-li ve stresu, náš endokrinní systém uvolňuje prostřednictvím našich nadledvinek adrenalin. To zvyšuje tepovou frekvenci, kdy se tělo cítí být nervózní a nemocné. Dýchání se tak proto stává mělké a rychlé. S touto dýchací technikou dokážete v těle stabilizovat adrenalin a tělo tak svou tepovou frekvenci zpomaluje.

Na začátku je možné, že se budete cítit maličko nepříjemně. Ovšem vydržíte-li a budete dál pokračovat, tepová frekvence se bude ustalovat a vaše mysl se stane jasnější. Tato technika napomáhá zklidnění, podobně jako relaxační odpoledne na pláži, na masáži či doma v křesle. Jde o uklidňující metodu, která pomůže v zátěžových a kritických situacích. Proč jí tedy nevyzkoušet? Dnes večer tuto metodu zkuste a uvidíte, jestli vám pomůže.

zdroj: www.vitalis.cz

Služby

Služby

Salon Nefertiti není jen kadeřnictví, ale i manikúra, pedikúra. Pro ženy, muže i děti. 

péče o vlasy

Kadeřnictví

Nabízíme nové trendy střihů, jak pánských, dámských tak i dětských a samozřejmě také barvení, přelivy, melíry, trvalé ondulace, svatební a společenské účesy.

péče o nehty na rukou

Manikúra

Čisté a upravené ruce jsou součástí estetického vzhledu nejen u žen, ale také u mužů a dětí. Pokud nemáte od přírody nehty bez chybičky, je na čase s tím začít něco dělat.

péče o nohy

Pedikúra

Aby se Vaše nohy cítily jako v  bavlnce. Pedikérku by měl navštívit každý, komu záleží na vzhledu a zdraví svých chodidel

Hýčkejte se

Parafínové zábaly

Pro ruce i nohy. Teplý parafín příjemně prokrví, prohřeje kůži, svaly i klouby. Po parafínu budou vaše ruce krásně jemné , vyživené a hydratované.

nefertiti_kupon_kadernictvi.jpg

Kupóny

Nechcete službu pro sebe a přesto byste náš salon využili jako dárek? Darujte krásné kupóny v lesku.

Výročí

Osobní kupón

Pokud chcete na kupón vlastní fotku a text, není problém. Vše je již v ceně kupónu.

Umíme kadeřnictví, pedikúru, manikúru, to je samozřejmost, ale nabízíme další přidané hodnoty. 

Taxi pro seniory proplatíme

Senior taxi

Senioři, nemusíte k nám pěšky, nemusíte autobusem, pohodlně si zavolejte senior taxi a my vám jej po předložení účtenky proplatíme. I cestu zpět pochopitelně.

pejskům vstup povolen

Pejsci k nám mohou

Jdete kolem a máte sebou pejska, nebojte se vstoupit. Máme taky pejska a pejsci jsou s páníčky i bez :) vítáni.

platba kartami

Platba kartou

Víte že ani u nás již nemusíte nosit hotovost? Moderní je platba kartou a my chceme být moderní a stále mladí jako naši zákazníci.

Články, návody, tipy

Archív