0 Kč

Jak podpořit růst vlasů

Vlasy jsou pro většinu žen i mužů ozdobou. Vlasy tvoří zrohovatělá bílkovina zvaná keratin a jsou uloženy ve vlasových váčcích. Na dolní, rozšířenou část vlasu (cibulku) nasedá vlasová papila, v níž se nacházejí nejjemnější vlásečnice (kapiláry), které zajišťují zásobování růstové zóny (matrix). 

Zkušenosti s podporou růstu vlasů

Růst vlasů nelze ani urychlit, ani zpomalit. Člověk má průměrně asi 100 000 vlasů, světlovlasí lidé mají vlasů více, zrzaví naopak nejméně. Růst vlasů začíná v časném stadiu embryonálního vývoje, kdy se vytváří vlasový váček. Počet a druh váčků je dán již při narození a nedá se ničím ovlivnit. Růst vlasů ovlivňují hormony, dědičné dispozice, výživa, nemoci a faktory související s nervy. 

Růst vlasů za měsíc

Všechny typy vlasů určitou dobu rostou, poté vypadávají a následně jsou nahrazovány další vlasovou generací. Za měsíc vlas poporoste zhruba o jeden centimetr. Někomu mohou vlasy růst pomaleji, někomu rychleji. Vše je dáno zejména genetickými dispozicemi, tedy tím, jaké vlasy mají vaši rodiče a prarodiče. Co se týče vypadávání vlasů, tento proces probíhá průběžně ─ denně několik vlasů vypadne, ale současně začínají růst vlasy nové. Vlas vypadává zhruba po sedmi letech.

Růst vlasů po smrti

Růst vlasů po smrti je morbidní mýtus, jenž se šíří již od starověku a který prokazatelně vyvrátil až americký soudní lékař William R. Maples (1937–1997). Podle něj je zásadní podmínkou pro další růst tkáně hormonální výměna, k níž však v těle po smrti už samozřejmě nedochází. Posmrtný růst vlasů, nehtů a čehokoli jiného lze tudíž vyloučit. Dojem růstu vyvolává dehydratace. Je třeba si totiž uvědomit, že lidské tělo tvoří až z 60 % voda. Po smrti tkáň vlhkost ztrácí, vysušuje se a kůže se stahuje a tím se více odhalují vlasy a nehty. Tak dochází k iluzi, že vlasy nadále rostou.

Vypadávání vlasů

Vypadávání vlasů způsobují nejčastěji hormonální výkyvy, kterými lidské tělo (především ženské) prochází. Mezi hormonální změny patří: těhotenství, období po porodu, kojení a menopauza. Vlasy přesto vypadávají daleko více mužům než ženám. Na jaře a na podzim vlasy vypadávají více než v jiných ročních obdobích, naopak v letních měsících rostou daleko rychleji. Jestliže vlasy člověku padají dlouhodobě (déle než 4 měsíce) nebo jich najednou vypadává více, než je obvyklé, je vhodné navštívit dermatologa, který na základě vyšetření zjistí příčinu vypadávání vlasů.

Rady na růst vlasů

Na růst vlasů má příznivý vliv například odvar z vanilky a nového koření. Užívá se jak vnitřně, tak jako přeliv na vlasy. Příprava je snadná: Smícháte dvě lžíce vanilky a lžíci nového koření, zalijete půllitrem vody a asi deset minut vaříte, poté přecedíte. Denně by se měly vypít dvě lžíce odvaru. Odvarem lze též přelít umyté vlasy, chvíli nechat působit a pak opláchnout studenou vodou.

Další možnost představuje lopuchový výluh, který je dobrý nejen na podporu růstu vlasů, ale i na mastící se pokožku hlavy či na lupy. Lopuchový výluh můžete koupit již hotový v podobě vlasové vody nebo si ho můžete připravit doma, a to následujícím způsobem: Čerstvý kořen lopuchu zalijete alkoholem (například Alpou či vodkou) a v uzavřené nádobě ho dáte na tmavé místo, kde ho necháte minimálně měsíc louhovat. Hotový výluh pak vtíráte do vlasové pokožky.

Růst vlasů mohou podpořit i vhodné zábaly, například zázvorový nebo kávový. O kofeinu se totiž ví, že mimo jiné stimuluje růst vlasů, a proto bývá součástí i některých šamponů. Kávový zábal připravíte tak, že smícháte mletou kávu, tvaroh a olivový olej a vše nanesete na vlasy. Zábal necháte působit alespoň půl hodiny a poté jej důkladně smyjete.

Vitamíny na růst vlasů

Vitamíny na vlasy DonnaHAIR představují unikátní přípravek proti padání vlasů, jenž rovněž podporuje jejich růst. Přípravek DonnaHAIR kombinuje účinné vitamíny a látky, které mají pozitivní vliv na výživu vlasů a pokožky, podporují látkovou výměnu a růst vlasů. Přípravek mohou užívat lidé, kteří chtějí mít silnější nebo delší vlasy, ale primárně je určen těm, kterým vlasy vypadávají a nové nerostou. Minerály a látky obsažené ve vitamínech DonnaHAIR zpevňují vlasovou kůži a zlepšují prokrvení cibulek vlasů, čímž podporují růst nových vlasů a zamezují jejich vypadávání.

Vlasy a pokožka potřebují zejména vitamín B, z něhož vlasy čerpají prvky potřebné pro svůj zdravý růst a díky kterému se pokožka vyhlazuje. Ovšem nelze zapomenout ani na vitamíny A a C, jež napomáhají k silnějším a delším vlasům. V současné době můžeme vybírat z velkého množství rozpustných vitamínů, které se obvykle užívají orálně a vyživují tak tělo a vlasy hlavně „zevnitř‟. Není ale nutné omezovat se pouze na tento příjem vitamínů. Na vlasy perfektně působí i šťáva z brambor, která se vstřebá do vlasů i při použití „zvenku‟.

Přípravky podporující růst vlasů - o tom jsme již psali v článku "Co podpoří růst vlasů" - přečtěte si jej.

Nezapomínejte, že vždy je důležitá trpělivost. Pro viditelné výsledky je proto třeba zábaly, masky, vývary i odvary pravidelně opakovat.

Zdroj. www.krasojizda.cz

Služby

Služby

Salon Nefertiti není jen kadeřnictví, ale i manikúra, pedikúra. Pro ženy, muže i děti. 

péče o vlasy

Kadeřnictví

Nabízíme nové trendy střihů, jak pánských, dámských tak i dětských a samozřejmě také barvení, přelivy, melíry, trvalé ondulace, svatební a společenské účesy.

péče o nehty na rukou

Manikúra

Čisté a upravené ruce jsou součástí estetického vzhledu nejen u žen, ale také u mužů a dětí. Pokud nemáte od přírody nehty bez chybičky, je na čase s tím začít něco dělat.

péče o nohy

Pedikúra

Aby se Vaše nohy cítily jako v  bavlnce. Pedikérku by měl navštívit každý, komu záleží na vzhledu a zdraví svých chodidel

Hýčkejte se

Parafínové zábaly

Pro ruce i nohy. Teplý parafín příjemně prokrví, prohřeje kůži, svaly i klouby. Po parafínu budou vaše ruce krásně jemné , vyživené a hydratované.

nefertiti_kupon_kadernictvi.jpg

Kupóny

Nechcete službu pro sebe a přesto byste náš salon využili jako dárek? Darujte krásné kupóny v lesku.

Výročí

Osobní kupón

Pokud chcete na kupón vlastní fotku a text, není problém. Vše je již v ceně kupónu.

Umíme kadeřnictví, pedikúru, manikúru, to je samozřejmost, ale nabízíme další přidané hodnoty. 

Taxi pro seniory proplatíme

Senior taxi

Senioři, nemusíte k nám pěšky, nemusíte autobusem, pohodlně si zavolejte senior taxi a my vám jej po předložení účtenky proplatíme. I cestu zpět pochopitelně.

pejskům vstup povolen

Pejsci k nám mohou

Jdete kolem a máte sebou pejska, nebojte se vstoupit. Máme taky pejska a pejsci jsou s páníčky i bez :) vítáni.

platba kartami

Platba kartou

Víte že ani u nás již nemusíte nosit hotovost? Moderní je platba kartou a my chceme být moderní a stále mladí jako naši zákazníci.

Články, návody, tipy

Archív