0 Kč

Bolesti ucha

Ten, který už jednou zažil bolest v uchu, určitě potvrdí, že jde o velmi bolestivou a nepříjemnou záležitost. Nejvíce jsou touto bolestí však postižené děti.

Nejčastěji tuto bolest způsobuje zánět středního ucha nebo otok zevního zvukovodu. Infekce se dostává do středního ucha Eustachovou trubicí, která spojuje střední ucho s nosohltanem a zároveň slouží k jeho drenáži. Zánět blokuje tuto trubici při rýmě, kde se množí ve středním uchu bakterie a vytváří se hnis, který tlakem na bubínek vyvolává silné bolesti.

Příznaky

  • Trhavá nebo pulzující bolest v uchu nebo při tahu na boltec
  • Svrbení nebo tlak v uchu
  • Zhoršení sluchu, ulehnutí, praskání
  • Krvavý, hnisavý nebo čirý výtok
  • Horečka

Příčiny

Bolest ucha způsobuje zánět vyvolaný viry, bakteriemi nebo plísněmi ve zvukovodu. Vhodným prostředím jsou alergie, zánět horních cest dýchacích a vlhkost ve zvukovodu. Podráždění zvukovodu mohou způsobit i chemikálie při odbarvování vlasů i dlouhodobé vystavení zvukovodu chlorové vodě.

Léčba

V první řadě je nutné navštívit lékaře, který podle stavu zánětu předepíše léky. S antibiotiky je možné užívat i některé doplňkové přípravky na hojení zánětu ucha. Na přírodní bázi jsou osvědčené kapky, vyrobené z česnekového oleje, který se však neužívá při nadměrně silných bolestech, snížení sluchu a hnisavém výtoku. Česnekový olej, levandulový olej se aplikují při menších problémech a zmírňují bolest. Při zánětu středního ucha zkuste inhalovat páry s eukalyptovým olejem, které pomohou uvolnit Eustachovu trubici a snížit tlak ve středním uchu.

Ke zmírnění bolestí při zánětu zvukovodu pomůže teplý obklad z venku, při zánětu středního ucha zase studený obklad. Nikdy nekapejte do ucha peroxid vodíku, protože můžete poškodit zvukovod.

Na závěr

Podle posledních, studii děti kuřáků jsou v 85% náchylnější k infekcím středního ucha jako děti nekuřáků. Finská studie zase zvažuje, zda může xylitol - typ přírodního cukru, bránit mikroorganismům v nosohltanu vnikat do ucha, což je nejčastější příčina infekce středního ucha. Zabývá se tím na základě studie, která poukázala, že děti žvýkající žvýkačku s tímto typem cukru, mají o polovinu menší výskyt ušních zánětů.

Převzato: www.femme.sk

Služby

Služby

Salon Nefertiti není jen kadeřnictví, ale i manikúra, pedikúra. Pro ženy, muže i děti. 

péče o vlasy

Kadeřnictví

Nabízíme nové trendy střihů, jak pánských, dámských tak i dětských a samozřejmě také barvení, přelivy, melíry, trvalé ondulace, svatební a společenské účesy.

péče o nehty na rukou

Manikúra

Čisté a upravené ruce jsou součástí estetického vzhledu nejen u žen, ale také u mužů a dětí. Pokud nemáte od přírody nehty bez chybičky, je na čase s tím začít něco dělat.

péče o nohy

Pedikúra

Aby se Vaše nohy cítily jako v  bavlnce. Pedikérku by měl navštívit každý, komu záleží na vzhledu a zdraví svých chodidel

Hýčkejte se

Parafínové zábaly

Pro ruce i nohy. Teplý parafín příjemně prokrví, prohřeje kůži, svaly i klouby. Po parafínu budou vaše ruce krásně jemné , vyživené a hydratované.

nefertiti_kupon_kadernictvi.jpg

Kupóny

Nechcete službu pro sebe a přesto byste náš salon využili jako dárek? Darujte krásné kupóny v lesku.

Výročí

Osobní kupón

Pokud chcete na kupón vlastní fotku a text, není problém. Vše je již v ceně kupónu.

Umíme kadeřnictví, pedikúru, manikúru, to je samozřejmost, ale nabízíme další přidané hodnoty. 

Taxi pro seniory proplatíme

Senior taxi

Senioři, nemusíte k nám pěšky, nemusíte autobusem, pohodlně si zavolejte senior taxi a my vám jej po předložení účtenky proplatíme. I cestu zpět pochopitelně.

pejskům vstup povolen

Pejsci k nám mohou

Jdete kolem a máte sebou pejska, nebojte se vstoupit. Máme taky pejska a pejsci jsou s páníčky i bez :) vítáni.

platba kartami

Platba kartou

Víte že ani u nás již nemusíte nosit hotovost? Moderní je platba kartou a my chceme být moderní a stále mladí jako naši zákazníci.

Články, návody, tipy

Archív